Wijnproeverij bij u thuis

Wijn proeven bij u thuis

Iets te vieren of gewoon zin om met vrienden, buren of collega's van mooie wijnen te genieten? Wij verzorgen wijnproeverijen op locatie. Gedurende twee à drie uur neem ik u mee op een reisje over geuren en smaken.  

Met een korte PowerPoint introductie vertel ik iets over het proeven van wijn, het durven duiden van verschillende geuren, smaken en ook iets over wijn & spijs combinaties. Is er een bepaald thema, een verjaardag of jubileum dan neem ik dat graag mee in de introductie. Ook kan ik op de achtergrond tijdens de proeverij een slide show met foto’s van het wijnbouwgebied laten draaien. Zelf ben ik meer dan vijf jaar importeur, lever aan mooie restaurants, ben geen vinoloog. Ik werk vanuit mijn passie voor mooie zuivere karaktervolle wijnen, opgebouwd in bijna 40 jaar wijnproefervaring. Alle wijnen komen uit het Oosten van Oostenrijk, Burgenland. “The sunny side of Austria”. 
 

Proeverij van Oostenrijkse wijnen:

Het is een zgn. blindproeverij, om de flessen zit een hoesje. U krijgt in totaal zes tot acht wijnen te proeven. Afhankelijk van het seizoen en uw voorkeuren, maak ik mijn keuze uit wit, rosé en rood. Ter afsluiting laat ik u graag één of twee dessertwijnen proeven, die ik open heb. Elke deelnemer krijgt een A4-tje met korte beschrijvingen van acht witte en acht rode wijnen. U kiest de voor u juiste beschrijving bij elke wijn. Uiteraard geef ik allerlei informatie tijdens de proeverij, behalve welke wijn het is. Hierdoor ontstaat er onderling discussie over geur en smaak, etc. De verschillen tussen de proefwijnen zijn voldoende groot ter onderscheiding. Onderdeel is ook één van de rode wijnen zowel “on-gedecanteerd” als “gedecanteerd” te laten proeven. Zo ervaart u wat zuurstof doet met rode wijn.
Goed te weten misschien, u krijgt steeds kleine hoeveelheden en kunt desgewenst een eerdere wijn nog even “terugproeven”. Met maximaal 8 proefglaasjes heeft de deelnemer ongeveer een normaal glas wijn gekregen. Aan het einde van de wijnproeverij krijgt degene met de meeste juiste wijnkeuzes -  de “Wijnkoning(in)” - van mij een fles wijn cadeau voor thuis.

NB voor eventuele hapjes, een stokbroodje met een tapenade of een kaasje kan ik u uiteraard van advies dienen, maar verzorg dit verder niet. 

Naast de proefwijnen neem ik voldoende glaswerk, waterkaraffen, pennen, spuugbekers en soepstengels om de smaak te neutraliseren mee. Na afloop neem ik alles vuil mee naar huis. De voor u aangebroken proefwijnen laat ik achter voor de “afterparty”, deze heeft u nl. betaald. De open dessertwijnen neem ik wel mee.
 

Kosten:

Per groep van maximaal 16 deelnemers betaalt u € 120,= voor zes tot acht wijnen, die samen ca. € 80,= vertegenwoordigen. Er is geen minimum aantal deelnemers, bent u met meer of wenst u juist onze duurdere wijnen te proeven, dan maak ik graag een passend voorstel.

Reiskosten: over de retourafstand van Gieten naar uw adres bereken ik € 0,25 / km, waarbij de eerste 50km gratis zijn. 

Rekenvoorbeeld: Voor een wijnproeverij in Zwolle van 16 deelnemers betaalt u € 152,50. Dat is € 120 voor de proeverij en € 32,50 aan reiskosten, (180-50) km x € 0,25. 

 

Wekt dit u interesse, mail naar wijn@dekeldervandeconingh.nl of bel 0653 89 82 84.

  

Importeur met passie voor natuur en mooie wijnen,

Jan Veldhoen

 

 


Afdrukken